zondag 23 mei 2010


15 jaar Maanrock

Maanrock, het grootste gratis stadsfestival van Vlaanderen is inmiddels al aan z'n vijftiende editie toe. Dé headliner die dit jaar op de affiche prijkt is ongetwijfeld Clouseau. Zondag 22 augustus om 22.45 uur zullen ze menig vrouwenhart sneller doen slaan op de Grote Markt. Voor frontman Koen Wauters is Mechelen geen onbekend terrein, hij woont al een vijftal jaren in Heffen, een deelgemeente van de Dijlestad.

Een andere publiekstrekker is het vrij jonge Andes, ontstaan in en rond het Leuvense. Met hun hit "Vergeef me" worden ze ook wel eens de opvolgers van Koen Wauters en de zijnen genoemd. Op zaterdag 31 augustus om 21 uur mogen ze het beste van zichzelf geven op het podium van de Vismarkt. "Het is een hele eer om op Maanrock te spelen. Het festival is ons zeker niet onbekend. Als pubers gingen we zelf naar de optredens kijken en nu zijn wij het die op het podium staan", vertelt zanger Tomas Van Uffelen.


Andere namen die de affiche dit jaar zullen aanvullen zijn ondermeer De Kreuners, The Magical Flying Thunderbirds, Aroma di Amore, Amatorski, Baloji, Leki & The Sweet Mints en School Is Cool, de winnaar van Humo's rockrally.


Al wil men bij de organisatie voorlopig nog geen bevestiging geven. "95 procent van de groepen is reeds geboekt. Wij zoeken alleen nog enkele artiesten voor het kinderprogramma op zondagnamiddag", klinkt het bij Ann Palstermans van de vzw Mechelse feesten. In de loop van de maand mei zou de organisatie het volledige programma definitief bekendmaken. (foto: Hans Vandenbogaerde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten